Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 18, 2018

ΟΛΜΕ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Εικόνα
Είναι κοινά αποδεκτό για όλους τους εμπλεκόμενους με την εκπαίδευση, ότι η ενισχυτική διδασκαλία αποτελεί προαπαιτούμενο θεσμό για να υποστηριχτεί η υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης και για να αποτελεί το δημόσιο σχολείο φορέα άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων. Είναι επίσης γνωστή η πάγια θέση της ΟΛΜΕ ότι οι υποστηρικτικοί θεσμοί ενίσχυσης των μαθητών πρέπει να ενταχθούν οργανικά μέσα στο δημόσιο σχολείο.

ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ VS ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ

Εικόνα

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Εικόνα
Η ΕΛΜΕ Φλώρινας απαιτεί την άμεση και καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών από κατασχέσεις – πλειστηριασμούς τραπεζών και κράτους. Προστασία των οικονομικά αδύνατων από τις κατασχέσεις των δανειστών – τραπεζών – funds.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ 63 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Εικόνα
Για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση, συνελήφθησαν τρία άτομα, εκ των οποίων ένας 59χρονος υπήκοος Αλβανίας και δυο Έλληνες, 47 και 50 χρόνων  στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας και σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής.

ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ Ο ΡΕΙ ΤΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Εικόνα
Ένα ακόμη ορφανό αρκουδάκι στην Αλβανία σώθηκε από την αιχμαλωσία και βρήκε το καταφύγιό του στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Πρόκειται για τον Ρέι, έναν μικρό αρκούδο μόλις ενός έτους, ο οποίος είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια λαθρεμπόρων.  Η ιστορία του αποκαλύφθηκε στις 27 Μαΐου όταν άνθρωποι της φιλοζωικής οργάνωσης Animal Rescue Albania εντόπισαν στο διαδίκτυο μία αγγελία πώλησης ενός ορφανού αρκουδιού.

Ε.Κ.Φ. : ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΕ ΣΤΗΝ 3Κ/2018

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής κατηγορίας ΔΕ στην 3Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 4/2-2-2018 , 9/9-2-2018 & 10/16-2-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών).

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Φλώρινας που συγκροτήθηκε ενόψει του συνεδρίου του Κινήματος σας προσκαλεί σε πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Καμίνη, Δήμαρχο Αθηναίων.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.Ενημερώνουμε τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής ότι δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων θα έχουν όσοι ψήφισαν ως μέλη στις εκλογές ανάδειξης επικεφαλής του νέου φορέα καθώς επίσης και όσοι εγγραφούν ως νέα μέλη μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.Υποψήφιος για σύνεδρος μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέλος του Κινήματος Αλλαγής. Οι υποψηφιότητες θα κατατίθενται στην ιστοσελίδα www.kinimaallagis.gr. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2018.Καλούμε όλους τους πολίτες που πιστεύουν στις προοδευτικές ιδέες και την προοδευτική - δημοκρατική παράταξη, να συμμετέχουν με την ενεργό παρουσία τους και τις απόψεις τους στον προσυνεδριακό διάλογο.Το Κίνημα Αλλαγής φιλοδοξεί

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Εικόνα
Το Σάββατο στις 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκθέσεων των Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη τα μέλη της Ακαδημίας Οίνου Αριστοτέλη συνεχίζουν τα μαγικά τους ταξίδια στον χώρο του κρασιού.Υποδέχονται το θρυλικό Κτήμα Πόρτο Καρράς και δοκιμάζουν εξαιρετικά κρασιά!Συνδυάζουν μοναδικά με σπάνιες σοκολάτες, σε ένα ιδιαίτερο πάντρεμα κρασί και σοκολάτα.Μαθαίνουν μικρά αλλά και μεγάλα μυστικά για τη σοκολάτα από τον ειδικό του είδους, Γιάννη Γιδά.Γνωρίζουν την παραδοσιακή τέχνη της κηροπλαστικής από τον βραβευμένο Φλωρινιώτη κηροπλάστη Δημήτρη Τσούκα. Ακαδημία Οίνου Αριστοτέλη: www.fsfa.gr/awa

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση εργασίας για θέματα ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, στον Δήμο Φλώρινας, στο Γραφείο του Δημάρχου, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για το ΕΣΠΑ και τα Έργα της Δυτικής Μακεδονίας, κ. Σταύρος Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τους Δήμους Φλώρινας και Πρεσπών.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Με αφορμή τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για τα αμπέλια στη Δυτική Μακεδονία, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής: Στο πλαίσιο της εξειδίκευσης του περιφερειακού σκέλους των κριτηρίων επιλογής προσδιορίστηκαν οι τρεις κλάδοι προτεραιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΕΚ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Ἀνακοινώνουμε στὸ εὐσεβὲς πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας. Ἐπειδὴ ἐφέτος ἡ ἑορτὴ τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κυρίου Θεοκλήτου τὴν 26η Φεβρουαρίου, εἶναι ἡμέρα Δευτέρα τῆς Β’ ἑβδομάδος τῶν Νηστειῶν, κατὰ τὴν ὁποία δὲν τελεῖται πανηγυρική θεία λειτουργία, γιαὐτὸ μεταφέρεται τὸ Σάββατο Α’ ἑβδομάδος Νηστειῶν 24 Φεβρουρίου 2018. Κατὰ τὴν ἡμέρα αὐτὴν συμπληρώνονται 18 ἔτη ἀπὸ τῆς ἐνθρονίσεώς του κατὰ τὸ ἔτος 2000 ὑπὸ τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κυροῦ Χριστοδούλου στήν Ἱερά Μητρόπολη Φλωρίνης.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Την δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για φυσικές καταστροφές, με έδρα τη Πτολεμαΐδα εξήγγειλε χθες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Πρόκειται για ένα τεράστιο κέντρο εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης για την αντιμετώπιση όλων των φυσικών καταστροφών και κυρίως των πυρκαγιών. Μπορούμε επίσημα να συζητάμε για το «Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας», μιας και αυτή αναμένεται να είναι η επίσημη ονομασία του.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 6:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 1. Έγκριση της με αριθ. 01/2018 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Αθλητισμού του Δήμου Αμυνταίου με τίτλο «Τροποποίηση Προϋπολογισμούοικον έτους 2018».

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Εικόνα
Η Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σας ενημερώνει ότι αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με κωδικό ΑΔΑ: 71874653ΠΓ-Ξ70 η εγκύκλιος «Διαδικασία υποβολής αιτήσεων ανάκλησης ένταξης πράξεων και αιτήσεων τροποποίησης πράξης του Μέτρου 11 Βιολογικές καλλιέργειες του ΠΑΑ 2014-2020». Το Πληροφοριακό Σύστημα για τις ανακλήσεις –τροποποιήσεις ενταγμένων πράξεων στο Μέτρο 11 Βιολογικές καλλιέργειες έχει ανοίξει και θα παραμείνει ανοικτό για τους ενδιαφερόμενους μέχρι και την 23η Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 23:59:59. Όσοι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι επιθυμούν να ανακαλέσουν ή να τροποποιήσουν μια ενταγμένη στο Μέτρο 11 πράξη μπορούν να το πραγματοποιήσουν με αίτημά τους μέσω του εν λόγω Πληροφοριακού Συστήματος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ.." ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Οι «Εκδόσεις Φυλάτος» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ράντογλου, με τίτλο: « Μια Καινούρια Μέρα Ξεκινάει...» την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, και ώρα 6 μμ. στο cafe bar «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» (Καραμανλή Κωνσταντίνου 66, Φλώρινα).Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η κ. Μένια Ρώμα, Φιλόλογος και ο Συγγραφέας. Κατά την εκδήλωση θα ακουστεί ζωντανά το τραγούδι του βιβλίου «Είναι αυτό που το λένε αγάπη...».

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου συνεχίζοντας τις ενέργειες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, προχώρησε σε αγορά κάδων οικιακής κομποστοποίησης τους οποίους και τοποθέτησε στους αύλειους χώρους των παιδικών σταθμών όλου του Δήμου, με κύριο στόχο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία σε θέματα ανακύκλωσης.Κατά την τοποθέτηση των κάδων έγινε σύντομη ενημέρωση στο προσωπικό των παιδικών σταθμών για τα οφέλη από την κομποστοποίηση και τον τρόπο χρήσης των κάδων κομποστοποίησης.

ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ,Η ΛΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΩΤΑΣ-ΣΤΙΣ 9:00 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΘΕΡΜΑΝΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

Εικόνα
Χωρίς τηλεθέρμανση έχουν μείνει από χθες οι Τοπικές Κοινότητες Αμυνταίου, Λεβαίας και Φιλώτα λόγω βλάβης στον ΑΗΣ Αμυνταίου. Η βλάβη ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί, όπως είπε σε δήλωση του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ κ. Χαριτίδης, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να μην έχουν θέρμανση οι κάτοικοι των τριών αυτών περιοχών.Ο κ. Χαριτίδης τόνισε ακόμα πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τους υπευθύνους του ΑΗΣ η βλάβη θα αποκατασταθεί εντός της ημέρας και οι κάτοικοι των τριών αυτών περιοχών θα αρχίσουν να θερμαίνονται με την τηλεθέρμανση κατά τις 9:00. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΟΞΙΦ: «224 ΞΙΦΟΜΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ»

Εικόνα
Αξιέπαινη η προσπάθεια του Αρίστων Παιανίας να διοργανώσει με ιδιαίτερη επιτυχία ένα διήμερο αθλητικής πανδαισίας στο ΔΑΚ Παιανίας με την συμμετοχή 224 ξιφομάχων από όλη την Ελλάδα! Ο ΟΞΙΦ συμμετείχε στο αγωνιστικό μέρος, με συνολικά 14 αθλητές και αθλήτριες και στο οργανωτικό μέρος μέσω του Προγράμματος Stand & Fence. Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας «Ανδρέας Γερμακόπουλος» ο Νικόλας και Στέργιος Τσώκας κατέκτησαν την 5η και 6η θέση αντίστοιχα (78 συμμετοχές).

ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΡΑΤΕ

Εικόνα
Το Σαββατοκύριακο 10 & 11/2/2018 στο ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Λιόσια Αττικής, έλαβε χώρα η σχολή διαιτησίας της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας σε συνεργασία με την διοίκηση της ΕΛΟΚ. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, 60 και πλέον διαιτητές ανάμεσά τους και δύο δικά μας παιδιά τα αδέλφια Τσαρσιταλίδη.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση για το μέλλον της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου, μετά και τις εξελίξεις που αφορούν τον ΑΗΣ Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Κων/νου Γέρου, του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Κώστα Θεοδωρίδη, του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (Δ.Ε.Τ.ΕΠ.Α.) κ. Ευθύμιου Χαριτίδη και του Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Τ.ΕΠ.Α. κ Κων/νου Κυριακόπουλου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΕΤΥ ΠΕΡΚΑ

Εικόνα
Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Πέτυ Πέρκα πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Πέρκα ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Αντιπεριφερειάρχη για την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην Π.Ε. Φλώρινας και τις εξελίξεις ως προς τον προγραμματισμό και την ετοιμότητα των έργων που θα υλοποιηθούν από την περιφερειακή αρχή κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κοζάνης και την εταιρεία ‘’Βασίλειος Τιριακίδης ΑΒΕΤΕ’’ (B&T Composites S.A.) σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν στα πλαίσια της δράσης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με τη συμμετοχή όλων των αγωνιστικών ομάδων των Πανεπιστημιακών Σχολών της χώρας στις 23-25 Φεβρουαρίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία Μόδη της Φλώρινας (έκθεση αυτ/των ράλι).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας . Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 μ.μ. στο Πέρασμα.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση για το μέλλον της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου, μετά και τις εξελίξεις που αφορούν τον ΑΗΣ Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Κων/νου Γέρου, του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Κώστα Θεοδωρίδη, του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (Δ.Ε.Τ.ΕΠ.Α.) κ. Ευθύμιου Χαριτίδη και του Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Τ.ΕΠ.Α. κ Κων/νου Κυριακόπουλου.Ο κ. Μπίρος δήλωσε σχετικά τα εξής: "Πραγματοποιούμε σήμερα συνάντηση με τον Δήμο Αμυνταίου και στελέχη της Δ.Ε.Τ.ΕΠ.Α. για θέματα που απασχολούν τη βιωσιμότητα της τηλεθέρμανσης του Δήμου Αμυνταίου, ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε γιατί πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΟΕΚ

Εικόνα
Στις 15 Φεβρουαρίου κατατέθηκε στη Βουλή Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση δανείων που ελήφθησαν μέσω του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) με επιδοτούμενο επιτόκιο. Ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Σέλτσας υπέγραψε από κοινού με άλλους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την σχετική Ερώτηση προκειμένου να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις για χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν λάβει την συγκεκριμένη κατηγορία δανείων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΒΕΕ: "ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ 250.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ 800.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Εικόνα
Στο κλείσιμο 250.000 επιχειρήσεων και στο χάσιμο 800.000 θέσεων εργασίας από τους κλάδους που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ τα 8 χρόνια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς από την Φλώρινα. Όπως είπε ο κ. Καββαθάς βασική προϋπόθεση για να βγει η χώρα από το τέλμα είναι να υπάρξει εθνική συναίνεση και να υπάρξουν εθνικές πολιτικές για τα μεγάλα θέματα, αλλά και εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός για την οικονομία.