ΝΕΚΡΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΑΘΕΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ

Νεκροί βρέθηκαν οι δύο νέοι ορειβάτες από τη γειτονική χώρα που αναζητούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας στο Καιμκτσαλάν . 22 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Έδεσσας και Αριδαίας και της  2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης επιχείρησαν για τη διάσωση τους αλλά δυστυχώς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και των χαμηλών θερμοκρασιών δεν κατάφεραν να τους ανασύρουν ζωντανούς.
Το νεαρό ζευγάρι είχε ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου με μια ομάδα 60 ορειβατών για πεζοπορία στο Καϊμκτσαλάν για να φτάσουν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στη κορυφή του Βουνού στα σύνορα μας με την ΠΓΔΜ. Παρά τις συστάσεις των υπευθύνων του χιονοδρομικού ότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες για να κάνουν τη διαδρομή αυτοί αποφάσισαν να ανέβουν. Το νεαρό ζευγάρι αποκόπηκε από την υπόλοιπη ομάδα όταν αποφάσισε να γυρίσει πίσω στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία νομίζοντας ότι έμεινε πίσω κάποιος από την ομάδα. Η έντονη χιονοθύελλα που επικρατούσε εκείνη την ώρα στην περιοχή και η ομίχλη που είχε καλύψει την κορυφή έκαναν το ζευγάρι να χάσει τον προσανατολισμό του και να πέσει σε χαράδρα. Όπως λένε οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού και της πυροσβεστικής υπηρεσίας χάθηκε πολύτιμος χρόνος περίπου τρεις ώρες μέχρι να ειδοποιηθούν από την ομάδα του ζευγαριού ότι χάθηκαν τα δύο νέα παιδιά με αποτέλεσμα η επιχείρηση να ξεκινήσει μετά τις 2:00 το μεσημέρι ενώ το ζευγάρι είχε χαθεί από τις 11:30 το πρωί.
http://webtv.ert.gr/ert3/nekri-entopistikan-i-chionodromi-pou-agnoountan-apo-chthes-sto-oros-voras/

Πηγή: www.ert.gr/news/florina

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)