Α.Ρ.Κ.Ε. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΕΗ ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ

Η απουσία του προεδρείου του Σπάρτακου από τις διεργασίες και τα τραπέζια συζητήσεων στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας, δημιουργεί απορίες και ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν.Στην πιο κρίσιμη καμπή που διέρχεται η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με τις εξελίξεις που δρομολογούνται στα ενεργειακά, αλλά και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία της Δυτ. Μακεδονίας, το προεδρείο του Σπάρτακου επέλεξε να είναι απών από τις διαδικασίες του συνεδρίου, την ώρα που θα έπρεπε να δίνει δυναμικό παρών για να εκφράσει τις θέσεις του συνδικάτου, να καταγγείλει -αν χρειάζεται- αυτά που δρομολογούνται, αλλά και να προτείνει τι πρέπει να γίνει για να δοθεί προοπτική και να έχει μέλλον η περιοχή.Δεν μπορεί να ζητάς την στήριξη της κοινωνίας και των θεσμών της περιοχής, να ζητάς τη σύγκλιση του Συντονιστικού της Περιφέρειας για να στηρίξουν τα ζητήματα που σε αφορούν και να ¨σνομπάρεις¨ τις διαδικασίες του μεγαλύτερου θεσμού της περιοχής στην κορυφαία του διαδικασία όπως είναι το περιφερειακό συνέδριο, εκεί δηλαδή όπου συζητιέται το μέλλον και η προοπτική της περιοχής για τα επόμενα χρόνια.Είχε καθήκον και υποχρέωση να είναι παρών σε όλα τα τραπέζια συζητήσεως, εκφράζοντας τις θέσεις και τις απόψεις του για όλα τα ζητήματα και όχι μόνο για θέματα ενέργειας.
Ο Σπάρτακος δεν είναι συντεχνία που ενδιαφέρεται και ασχολείται μόνο με θέματα ΔΕΗ και ενέργειας. Η συμμετοχή του σε διαδικασίες που δεν αφορούν μόνο τη ΔΕΗ αλλά αφορούν όλη την κοινωνία και όλες τις παραγωγικές τάξεις, είναι επιβεβλημένη.
Τα ζητήματα της παιδείας, της υγείας, των μικρομεσαίων, των αγροτών κ.α., είναι ζητήματα που άμεσα ή έμμεσα μας αφορούν όλους και το συνδικάτο έπρεπε να είναι παρών με τους εκτελεστικούς του συμβούλους και αν δεν είχε να προτείνει κάτι, τουλάχιστον να ακούσει, να μάθει και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η απουσία του προεδρείου από αυτές τις διαδικασίες δεν κρύβουν σκοπιμότητα. Δυστυχώς όμως πρόκειται για ένα γεγονός που έπληξε το κύρος του συνδικάτου στην κοινωνία και στα μάτια των εργαζομένων.


                                

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)