ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Tην επέτειο του ΚΙΛΕΛΕΡ οργάνωσε στις 19/03/2017 η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σε συνέχιση του αγώνα του αγροτικού κινήματος. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχε και τοποθετήθηκε η εκπρόσωπος της επιτροπής του μπλόκου Αμυνταίου στον κόμβο Αντιγόνου κα Κρητικού Διαμαντούλα.Τοποθέτηση της προέδρου ΟΠ Οπωροκηπευτικών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ), κας Κρητικού Διαμαντούλας στην εκδήλωση του ΚΙΛΕΛΕΡ στις 19/03/2017.

Κυρίες και Κύριοι
Είναι τιμή για εμένα να μιλώ σήμερα ενώπιον σας στην επέτειο του Κιλελέρ.
Η αιματηρή εξέγερση του Κιλελέρ έχει έναν ισχυρό συμβολισμό για τους αγώνες του έλληνα αγρότη και της ελληνίδας αγρότισσας και στέλνει ένα μήνυμα διαχρονικό.
Ένα μήνυμα, το οποίο στις μέρες μας βρίσκει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός τομέας.
Σε αυτή την κατάσταση τον οδήγησε από τη μία η σφοδρή οικονομική κρίση, που πράγματι έχει διαλύσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα στη χώρα και από την άλλη ορισμένοι ιδιαίτερα κακοί χειρισμοί, η έλλειψη εθνικής στρατηγικής, συλλογικής προσπάθειας και ενός ξεκάθαρου στόχου.
Ενός συγκεκριμένου στόχου για τον αγροτικό τομέα που οραματιζόμαστε και θέλουμε, για το πώς μπορούμε να τον διασφαλίσουμε και για το ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτόν, μιας και πλέον τίθεται καθαρά θέμα επιβίωσης για τον αγροτικό κόσμο και, κυρίως, για τον μικρό και μεσαίο παραγωγό της ελληνικής υπαίθρου.
Το Συνδικαλιστικό και Συνεταιριστικό Κίνημα,
όσο και αν τελευταία έχει γίνει σχεδόν συνήθεια να λοιδορούνται άδικα και αβίαστα και να τους φορτώνονται τα περισσότερα από τα κακώς κείμενα που «βαραίνουν» τον αγροτικό τομέα τις τελευταίες δεκαετίες χωρίς κανείς άλλος να αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν,
είναι αδιαμφισβήτητο ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν στηρίξει ουσιαστικά τον έλληνα αγρότη και τον έχουν προστατεύσει για να συνεχίσει να υπάρχει αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα, προσπαθώντας ακόμα και να καλύψουν κενά που, δυστυχώς, άφησε και αφήνει η Πολιτεία.
Το Συνδικαλιστικό και Συνεταιριστικό Κίνημα διαχρονικά είχαν αυτό τον ρόλο και σήμερα η ανάγκη επανενεργοποίησής τους σε αυτή την κατεύθυνση είναι επιτακτική.
Διότι, πράγματι ο αγροτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει «όχημα» για την έξοδο από την δραματική κατάσταση που όλοι βιώνουμε, αυτό όμως μπορεί να επιτευχθεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες και σίγουρα δε θα έρθει μοιραία ή από μία μόνο πλευρά.
Το Συνδικαλιστικό και Συνεταιριστικό Κίνημα είναι αυτό που μπορεί και πρέπει να συμβάλει αποτελεσματικά στη χάραξη και την εφαρμογή μιας εθνικής στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα και έμπρακτα να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο, που βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση και κινδυνεύει να βρεθεί κολίγος στα χωράφια του.
Ελπίζω σύντομα να ληφθούν αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε ο αγροτικός τομέας της χώρας μας να μην αφανιστεί και η ελληνική ύπαιθρος να μη «μαραζώσει».
Ευχαριστώ

                                                                      


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ