ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Tην Κυριακή 20/3/2017 και Δευτέρα 21/3/2017 ο βουλευτής κ. Σέλτσας Κώστας συνόδεψε τον Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου Κώστα, στην επίσκεψή του στο νομό της Φλώρινας.
Ο Υπουργός φιλοξενήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή το βράδυ,όπου ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά θέματα της περιοχής και είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκ βαθέων με τα μέλη του, για προβήματα που απασχολούν τους πολίτες. Παραδόθηκε υπόμνημα προτάσεων για επεξεργασία και διαβούλευση.Τη Δευτέρα εκτός προγράμματος,επισκέφθηκε το ιστορικό κτίριο του σχολείου Ξινού Νερού, που χτίστηκε το 1907 και το οποίο έχει κριθεί διατηρητέο μνημείο με απόφαση του τμήματος Νεωτέρων Μνημείων τον Υπουργείου Πολιτισμού. Από κοινού με το Βουλευτή παρακολούθησαν το πρόγράμμα "το tennis στα σχολεία", που υλοποιεί η ΕΦΟΑ και η Γ Ένωση στην Κεντροδυτική Μακεδονία.Ξεναγήθηκε στο Γυμνάσιο Αμυνταίου, οι μαθητές του οποίου είχαν την πρωτοβουλία της πρόσκλησης του στο νομό, όπου ενημερώθηκε από τη διεύθυνση για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που έχει αναπτύξει το σχολείο και τις πανελλήνιες διακρίσεις που έχει πετύχει.
Ο Υπουργός περιηγήθηκε στη δημόσια βιβλιοθήκη Αμυνταίου Φλώρινας και δεσμεύθηκε να δρομολογήσει τις διαδικασίες που αφορούν το νομικό καθεστώς της βιβλιοθήκης και να μεριμνήσει για την ένταξή της στο δίκτυο δημόσιων βιβλιοθηκών.
Επισκέφτηκε το 5ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας, όπου συστεγάζεται με το Ειδικό δημοτικό σχολείο για ΑΜΕΑ και ενημερώθηκε για θέματα κοινωνικοποίησης και ένταξης των ατόμωνμε ειδικές ανάγκες μέσα στο ευιρύτερο κοινωνικό σύνολο.Τέλος συναντήθηκε με τις διοικήσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Τμήματος ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.Υποσχέθηκε ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα ψηφιστεί η διάταξη στη Βουλή για τη δημιουργία των Συμβουλίων Εκπαίδευσης,όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των ΤΕΙ, μέλη των ερευνητικών ινστιτούτων και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου. Όσο για το ρυμοτομικό σχέδιο του Πανεπιστημίου, υποστήριξε πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο ρύθμισής του.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)