ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου στην Π.Ε. Φλώρινας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος δήλωσε αναλυτικά τα εξής:
"Η παρουσία του Υπουργού Παιδείας στη Φλώρινα ήταν πολύ σημαντική για την Π.Ε. Φλώρινας και γενικότερα για τη Δ. Μακεδονία. Τα συμπεράσματά του μετά την επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα θετικά. Το επίπεδο παρεχόμενης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες στην Π.Ε. Φλώρινας εξέπληξε τον Υπουργό καθώς όλα τα σχολεία που επισκεφτήκαμε, τόσο στο Αμύνταιο όσο και στη Φλώρινα, έδειξαν ότι έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες, ειδικά στο πεδίο των νέων τεχνολογιών. Η εξαγγελία του Υπουργού για τα Περιφερειακά Ακαδημαϊκά Συμβούλια αποτελεί μια καινοτόμα διαδικασία η οποία πιστεύω πως θα ωφελήσει.
Για την παρούσα περιφερειακή αρχή, όπως έχουμε διαμηνύσει επανειλημμένα στον Υπουργό, η επιστροφή του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών και η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στη Φλώρινα αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες. Νομίζω ότι ο Υπουργός αφουγκράστηκε τη διάθεση που υπάρχει από πλευράς Π.Ε. Φλώρινας. Όπως γνωρίζετε εμείς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο αναπτύσσουμε διάφορες δραστηριότητες, όπως η επισκευή του κτιρίου της Αγίας Όλγας για τη στέγαση έπειτα σε αυτό του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Πιστεύουμε ότι, με κάποια κονδύλια τα οποία ενδεχομένως να μπορέσει να διοχετεύσει το Υπουργείο, θα μας δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε τις βασικές ανάγκες των σχολικών κτιρίων σε θέρμανση, καθώς εδώ οι συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι πάρα πολύ δύσκολες.
Σχετικά με το ζήτημα του ρυμοτομικού, όπως ήδη ξέρετε, έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πρόθεση της Περιφέρειας να υλοποιήσει έργα ύψους 10 εκ. ευρώ στην Π.Ε. Φλώρινας για την ανάπτυξη των σχολών και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. ενώ ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλλει στη διαδικασία επίλυσης, παρακολουθεί το θέμα από κοντά και πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα βγει το προεδρικό διάταγμα. Για την καθυστέρηση αυτή έχουν ευθύνες πολλοί που είχαν τις αρμοδιότητες και δεν φρόντισαν να διεκπεραιώσουν αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται και η δημοσίευση της τροποποίησης της ΚΑΖ στην εφημερίδα της κυβερνήσεως οπότε είμαστε πλέον έτοιμοι.
Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι ο Υπουργός αποκόμισε πολύ θετικά στοιχεία από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φλώρινας, ενώ η Περιφέρεια, και με την παρουσία εδώ του Περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Καρυπίδη, έδειξε ότι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)