ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά στην Δυτική Μακεδονία αφορά την Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών που αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Ο τομέας των επικοινωνιών μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, μετατρέποντας τη χώρα σε κόμβο εμπορίου και τηλεπικοινωνιών.

Το έργο του RuralBroadbandInternet, που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποίησε η ΚτΠ Α.Ε εστιάζει στην ισορροπημένη ανάπτυξη και την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού και της απομόνωσης, είτε λόγω γεωγραφικών, είτε λόγω κοινωνικών κριτηρίων, με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν σε αγροτικές, ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, αποκτούν επιτέλους πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες. Έτσι, μειώνεται, όσο ποτέ άλλοτε, το ψηφιακό χάσμα με τα αστικά κέντρα, δίνοντας νέες προοπτικές στην ελληνική ύπαιθρο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επιτυχημένο παράδειγμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών στη χώρα.Στο πρόγραμμα Rural εντάσσονται 2.247 «λευκοί» οικισμοί, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό την χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Η συνολική επένδυση για την υλοποίησή του προγράμματος ανέρχεται σε €113 εκατ., εκ των οποίων τα €101 εκατ. προέρχονται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Σημειώνεται ότι οι υποδομές αυτές προβλέπεται να περάσουν στην κυριότητα του Ελληνικού δημοσίου μετά την πάροδο 15ετίας.
Από το σύνολο των οικισμών, οι 804 βρίσκονται σε 19 νομούς της βόρειας Ελλάδας, στους Νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου, Χίου, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ιωαννίνων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής.
Οι υπόλοιποι 1.443 βρίσκονται σε 17 Νομούς της νότιας Ελλάδας, στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδος, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων, Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Δωδεκανήσου και Βοιωτίας.
Για την περιοχή της ΔΜ οι περιοχές που έχουν μέχρι σήμερα καλυφθεί είναι:
ΠΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Κρανέα, Κοσμάτιον, Ζάκας, Μαυρονόρος, Καληράχη.
ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
Βυθός, Κορυφή, Ομαλή,Ανθοχώριον, Βροντή, Κρυόβρυση,Σισάνιον, Νεάπολη, Καλονέριον, Δρυόβουνον,Αλιάκμων.
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Ασπρόγεια, Ανάργυροι, Λιμνοχώριον, Βαλτόνερα, Πεδινόν, Άνω Καλλινίκη, Μεσόκαμπος, Μεσοχώριον, Μαρίνα, Πολυπλάτανον, Αγία Παρασκευή.
Στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης ο υπουργός θα παραστεί σε συσκέψεις με την επιστημονική κοινότητα και τους παραγωγικούς φορείς, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και θα μιλήσει σε κεντρική πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης.
Τρίτη 24/1/2017
  • 11:30 π.μ. – 12:00 μ.μ. Νεάπολη Κοζάνης, επίσκεψη στον Κεντρικό Κόμβο Διασύνδεσης των περιοχών του Βοίου (κτίριο ΟΤΕ)
·         12:30 π.μ. – 13:30 μ.μ.: Πεντάλοφος (Κοζάνη)
Συζήτηση με φορείς στον Μορφωτικό Σύλλογο Πενταλόφου
·         14:30 – 15:30  Κρανιά (Γρεβενά)
-Συζήτηση με φορείς στην Κοινοτική Βιβλιοθήκη Κρανιάς Γρεβενών
-Επίσκεψη στον Υπαίθριο Κατανεμητή Κρανιάς (Καντίνα)
·         16:30 – 17: 30 Επίσκεψη στον Αετό (Αμύνταιο Φλώρινας)
Συζήτηση με φορείς στο Δημαρχιακό Κατάστημα Αετού

Τετάρτη  25/1/2017
·         9:30 -10:30 ΤΕΙ ΔΜ – Πανεπιστήμιο ΔΜ –ΤΕΕ ΔΜ
Σύσκεψη με τις Συγκλήτους,Πανεπιστημίου ΔΜ - ΤΕΙ ΔΜ και το ΤΕΕ ΔΜ στο Αμφιθέατρο του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστήμιου ΔΜ (Καραμανλή & Λυγερής)
·         10:30 – 11:30  Σύσκεψη με Παραγωγικούς Φορείς στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του  Επιμελητήριου Κοζάνης (Ι. Φαρμάκη 2)
·         11:30 – 12:15Δημαρχείο Κοζάνης, συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης
·         12:30 – 13:00 Περιφέρεια ΔΜ, συνάντηση με τον ΠεριφερειάρχηΔΜ Θεόδωρο Καρυπίδη
·         13:00 – 14:00 Συνέντευξη Τύπου(τοπικά ΜΜΕ)στην Αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» της περιφέρειας ΔΜ
·         18.30 Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (παλαιά Νομαρχία) με θέμα:
Ανασυγκρότηση – Έξοδος από την κρίση – Προοπτικές
Διοργάνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης
·         21:30 Αναχώρηση


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)