Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 7, 2016

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 2 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΓΔΜ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, οδήγησαν στη σύλληψη δυο υπηκόων FYROM, ηλικίας 39 και 29 χρονών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

ΣΥΛΛΗΨΗ 62ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και μετά την υπόθεση σύλληψης τριών 3 ατόμων για παραβάσεις του νόμου περί αρχαιοτήτων  συνεχίζονται οι έλεγχοι με στόχο τη διασφάλιση της τοπικής αρχαιολογικής κληρονομιάς.Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών  σε περιοχή των Γρεβενών, συνέλαβαν 62χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων, ναρκωτικών και όπλων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Εικόνα
Απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στις 10/3/2016 με θέμα: ‹‹Απλούστευση αδειοδότησης επιχειρήσεων››. Το εγχείρημα αναμόρφωσης των υφιστάμενων αδειοδοτικών διαδικασιών για το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας αποτελεί έργο τεράστιας σημασίας που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική πολυπλοκότητα. Το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται είναι εξαιρετικά βραχύ και ουσιαστικά ανεφάρμοστο.[….]

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΛΗΨΗ 44 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΛΚΔΜ

Εικόνα
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι το ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 44 (σαράντα τεσσάρων) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Κλάδων.Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις να υποβάλλουν από 16.08.2016 μέχρι και 25.08.2016 στη Γραμματεία του Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας του ΛΚΔΜ 23ο Χιλ. Κοζάνης- Πτολ/δος (αρμόδια υπάλληλος κ. Σπανούδη Παρασκευή, τηλέφωνο 2463052308,437), την ειδική έντυπη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, υποβάλλοντας συνημμένα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στην αίτηση στοιχεία τους. Για την αίτηση δείτε εδώ Για την ανακοίνωση εδώ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Με την αναγγελία του αδόκητου θανάτου του Θεόδωρου Πέπη, επί 25 χρόνια Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και Πέριξ εν Φλωρίνη "Η ΕΛΠΙΣ", το Δ.Σ. του Συλλόγου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια του αλησμόνητου Γραμματέα μας, και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Το Γ.Ν. Φλώρινας Ελένη Δημητρίου θα επισκεφθεί σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός με σκοπό την ενημέρωση του για διάφορα θέματα του Νοσοκομείου,τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις των φορέων και αρμοδίων για την επίλυση τους.Ο κ. Ξανθός θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο στις 12 το μεσημέρι όπου θα έχει σύσκεψη με το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους φορείς της περιοχής. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 9 Αυγούστου και την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 οι βραδιές έντεχνης-λαϊκής και μικρασιάτικης-παραδοσιακής και ποντιακής μουσικής αντίστοιχα του 8ου φεστιβάλ Μουσικής του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Φλώρινας «ΕΡΩΔΙΟΣ» στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Δρώμενων 2016» του Δήμου Φλώρινας και του ΝΠΔΔ, όπου πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στο Νέο Πάρκο, για να το παρακολουθήσει.

ΓΙΑ 27η ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΠΡΕΣΠΕΣ 2016"

Εικόνα
Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ 2016 που διοργανώνονται για 27η χρονιά στην Πρέσπα, στην Φλώρινα και στο Αμύνταιο. Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οργανισμού κ. Γιώργος Λιάνης το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2016», εκτός από συναυλίες με κορυφαία ονόματα του Ελληνικού Πενταγράμμου, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελένη Βιτάλη, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση και ημερίδα με θέμα το προσφυγικό.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ

Εικόνα
Το Δ.Σ., οι αθλητές και τα μέλη της ΣκοπευτικήςΑθλητικής Λέσχης Φλώρινας εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους στην αθλήτρια Άννα Κορακάκη που διέπρεψε στους Ολυμπιακούς αγώνες για δεύτερη φορά, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα.Το εντυπωσιακό είναι ότι η Κορακάκη, εκτός από καλή αθλήτρια έδειξε ότι είναι και συγκροτημένος άνθρωπος. Διατηρεί τη ψυχραιμία της σε στιγμές που άλλοι χάνουν τα λόγια τους, χρησιμοποιεί σωστά την Ελληνική γλώσσα χωρίς κλισέ φράσεις, έχει οργανωμένη σκέψη και κυρίως είπε μεγάλες αλήθειες, όπως ότι ο αθλητισμός είναι υγιής ενώ ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κας Μούσιου-Μυλωνά Όλγας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη και έξι εκτός αυτής.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Δ.Σ. Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΕΠΗ

Εικόνα
Το ΔΣ του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», απηχώντας τον οφειλόμενο σεβασμό και τα συναισθήματα της Αριστοτελικής οικογένειας, εκφράζει τη θλίψη για την εκδημία του Θεοδώρου Πέπη.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εικόνα
Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα 10 Αυγούστου 2016, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Εικόνα
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε καλλιτεχνικά μαθήματα σχεδίου και χρώματος, με θέματα εμπνευσμένα από τις πλούσιες Συλλογές του. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν για μικρές ομάδες επισκεπτών, που επιθυμούν να συμμετέχουν κάθε Τετάρτη του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, από τις 9.30 ως τις 13.30. Οι ομάδες θα περιλαμβάνουν 7 άτομα από 15 ετών και άνω. Κάθε μάθημα θα έχει διάρκεια έως δύο ώρες.

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εικόνα
Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου 2016, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

Εικόνα
Το Σάββατο 6/8/2016 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο μέρος του έκτακτου παγκοσμίου συνεδρίου της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού. Το συνέδριο ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Χορτιάτη Πυλαίας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΝΩ ΤΟΥ 1,5 ΤΟΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εικόνα
Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2016, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

ΣΥΛΛΗΨΗ 42ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
42χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις αρχές της Αυστρίας, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για επτά -7- αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, πράξεις που έλαβαν χώρα από τον Οκτώβριο του 2015 έως το Απρίλιο του 2016.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 17ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κλοπή συνέλαβαν 17χρονη στην Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Η 17χρονη αφού εισήλθε σε κατάστημα - σούπερ μάρκετ στη Φλώρινα αφαίρεσε είδη τροφίμων μικρής χρηματικής αξίας και ακολούθως συνελήφθη, ενώ τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή της αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο του καταστήματος.

9Η ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ: 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ 27-28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΓΡΑΜΜΟΣ, «ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ»

Εικόνα
Ο Ελληνικός Εμφύλιος είναι καταγεγραμμένος διεθνώς ως η πρώτη πράξη του «ψυχρού πολέμου» στη μεταπολεμική Ευρώπη. Εναρκτήρια πράξη του Εμφυλίου θεωρείται – συμβατικά - η επίθεση ομάδας πρώην ανταρτών του ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Ρόσιο - «Καπετάν Υψηλάντης» - στο Σταθμό Χωροφυλακής στο Λιτόχωρο Πιερίας στις 30/3/1946, παραμονή των εκλογών.

ΣΥΛΛΗΨΗ 3 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Εικόνα
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών σε περιοχή των Γρεβενών, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς (γονείς και γιο), δύο άνδρες ηλικίας 62 και 33 χρονών και μία 53χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων, ναρκωτικών, όπλων και του τελωνειακού κώδικα. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σε περιοχή των Γρεβενών πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία των προαναφερόμενων και σε αποθηκευτικούς χώρους αυτής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 366 αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων, εκ των οποίων:

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ "ΣΑΡΙΣΕΣ" ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι εγγραφές για την νέα αγωνιστική περίοδο στα τμήματα των ΣΑΡΙΣΩΝ ξεκινούν στις 16 Αυγούστου. Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα των Ακαδημιών και των Ενηλίκων στην επιτραπέζια αντισφαίριση και στο τένις με υπεύθυνους προπονητές τον Λίβιου Πρεντοάικα και την Σαπουντζή Αγγλέλα στην επιτραπέζια αντισφαίριση και τον Ζαφειρόπουλο Κων/νο στο τένις. Μπορούν να εγγραφούν αγόρια και κορίτσια από 5 ετών.

ΠΥΡΕΤΩΔΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ

Εικόνα
Την Τρίτη 16 Αυγούστου ξεκινάει η προετοιμασία των ΣΑΡΙΣΩΝ για την νέα αγωνιστική περίοδο. Οι προπονήσεις θα γίνονται πρωί-απόγευμα και θα αφορούν τεχνική και φυσική κατάσταση.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΩΝ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, κλοπές και απόπειρες κλοπών από οικίες σε περιοχές της Πτολεμαΐδας και της Φλώρινας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 58 και 31χρονών. Συγκεκριμένα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών και δύο (2) αποπειρών κλοπών σε οικίες, που διαπράχθηκαν στις 5 και 6 Αυγούστου.

ΣΥΛΛΗΨΗ 7 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς κατά το διαρρεύσαν τετραήμερο, από 04-08 έως 07-08-2016 σε περιοχές της Καστοριάς. Kατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) συνέλαβαν σε επτά διαφορετικές περιπτώσεις, έξι ημεδαπούς ηλικίας από 20 έως 36χρονών και έναν 28χρονο υπήκοο Αλβανίας διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά -17,1- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και -1- ναρκωτικό δισκίο.

Ε.Κ.Φ.: ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ 13.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ 18-29 ΕΤΩΝ

Εικόνα
Το Εργαοτϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι δύο νέα Προγράµµατα Απόκτησης Εργασιακής Εµπειρίας τεσσάρων µηνών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τοµέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ, για 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών και για 3.000 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών, αποφοίτους δευτεροβάθµιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελµατικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθµιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ) που παραµένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, προκειµένου να διευκολυνθεί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας, πρόκειται να ξεκινήσουν στο προσεχές διάστηµα.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΕΝΤΕΣΙΔΟΥ-ΠΙΝΙΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη έναν πολύ δυνατό κρίκο της, την Ελένη Μεντεσίδου-Πινίδου, πρώην αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και περιφερειακή σύμβουλο κατά την τετραετία 2010-2014. Η Ελένη Μεντεσίδου-Πινίδου ήταν μια ευγενής ψυχή, η οποία με χαμόγελο, ήθος και συνέπεια, υπηρέτησε με εξαίρετο τρόπο την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, κερδίζοντας το σεβασμό και την αγάπη των συνεργατών της, ταυτόχρονα με την εμπιστοσύνη των πολιτών που την τίμησαν με την ψήφο τους.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΕΝΤΕΣΙΔΟΥ-ΠΙΝΙΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η αυτοδιοικητική οικογένεια έχασε ένα πολύ άξιο μέλος της, καθώς έφυγε πολύ πρόωρα από κοντά μας η Ελένη Μεντεσίδου-Πινίδου, μετά από σκληρό αγώνα που έδωσε με μαχητικότητα και θάρρος. Η Ελένη Μεντεσίδου-Πινίδου για χρόνια υπηρέτησε τα κοινά, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών της, απο τη θέση της νομαρχιακής συμβούλου (2006-2010), της περιφερειακής συμβούλου και της αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας (2010-2014), αλλά και τη δημόσια διοίκηση μέσα απο την επαγγελματική της σταδιοδρομία.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΑΚΤΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΕΛΕΝΗΣ ΜΕΝΤΕΣΙΔΟΥ-ΠΙΝΙΔΟΥ

Εικόνα
Την Ελένη Μεντεσίδου - Πινίδου είχα την τύχη, πέρα από προσωπικούς και οικογενειακούς δεσμούς, να την γνωρίσω τόσο στην επαγγελματική της διαδρομή όσο και στην προσφορά της στα κοινά, όπου και τιμήθηκε επανειλημμένως με ιδιαίτερη αγάπη από τον κόσμο της περιοχής μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ 8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Εικόνα
Διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τοπικούς συλλόγους πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας 2016 και του Νομικού του Προσώπου.Η έναρξη των εκδηλώσεων ξεκίνησε τυπικά στις 27 Ιουλίου 2016 με το 3ο παραδοσιακό Πανηγύρι Φλώρινας του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΗ Φλώρινας.

Ε.Κ.Φ. : ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΣΗΜΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκίνησε από το ΙΚΑ η καταβολή Δωροσήμου Β’ Τετραμήνου 2016 στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους.Η πληρωμή του Δωροσήμου πραγματοποιήτε από 01/08/2016 μέχρι 22/08/2016 κατά τις ημερομηνίες 1, 3, 9, 10 και 22 / 08 / 2016 εντός του πρωϊνού ωραρίου λειτουργίας των Υποκ/των. Δείτε όλη την ανακοίνωση του ΙΚΑ εδώ

"ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ" ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Ενημερωτική εκδήλωση και δειγματοληψία από εθελοντές δότες μυελού των οστών , θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο της Τ.Κ. Πεδινού και στη κεντρική πλατεία Αμυνταίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του συλλόγου καρκινοπαθών Αμυνταίου και περιχώρων «Μαζι για τη ζωη» σε συνεργασία με τον σύλλογο αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», τη νεολαία Πεδινού και την υποστήριξη του Δήμου Αμυνταίου.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η ώρα του «καθιερωμένου» μουσικού ραντεβού του καλοκαιριού έφτασε! Πάνω από 15 συγκροτήματα... Πάνω από 100 μουσικοί καικαλλιτέχνες... Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός» και ο Δήμος Φλώρινας σας προσκαλούν σε ένα πενταήμερο γεμάτο μουσική στην πόλη μας, από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου 2016 στο Νέο πάρκο Φλώρινας. Στο 8ο κατά σειρά Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας, θα εμφανιστούν τοπικές μπάντες και ντόπιοι μουσικοί-τραγουδιστές, μαζί με καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πιο «πολυμορφικό» όσον αφορά το ύφος και το είδος μουσικής Φεστιβάλ. Έντεχνο, λαϊκό, παραδοσιακό, μικρασιάτικο, ποντιακό, ποπ, ροκ, Hip hop, hard rock, metal, instrumental κ.α. Το νέο πάρκο Φλώρινας θα «πλημμυρίσει» πέντε συνεχόμενες μέρες με πολύ μουσική…

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΩΡΕΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τους Υπουργούς 1. Πολιτισμού και Αθλητισμού 2. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με θέμα: Απαλλαγή από τη φορολογία των δωρεών ιδιωτών προς αθλητικούς συλλόγους, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 63ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για κλοπή συνελήφθη 63χρονος σε περιοχή της Καστοριάς από αστυνομικούς  του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού Καστοριάς  . Ο προαναφερόμενος με ένα ακόμη άτομο χθες το μεσημέρι προσέγγισαν το σπίτι 79χρονης ημεδαπής σε περιοχή της Καστοριάς και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να μπουν σ’ αυτό και να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των εξακοσίων -600- ευρώ και των εκατό -100- δολαρίων ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί αφού ενημερώθηκαν τους αναζήτησαν, εντόπισαν άμεσα το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 63χρονος και τον συνέλαβαν.

ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για απάτη και για παράβαση του νόμου περί υπαίθριου εμπορίου συνέλαβαν έναν 54χρονο και μία 51χρονη  σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης Φλώρινας. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης Φλώρινας, εντόπισαν και συνέλαβαν σε περιοχή της Φλώρινας, έναν 54χρονο και μία 51χρονη  να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας της 51χρονης και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να μεταφέρουν και να διαθέτουν προς πώληση ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο -34- πλαστικά δοχεία, τα οποία περιείχαν συνολικά -170- λίτρα λάδι, χωρίς να υπάρχουν τα παραστατικά αγοράς και ο αριθμός έγκρισης από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

ΣΥΛΛΗΨΗ 28ΧΡΟΝΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθη στην Φλώρινα 28χρονος Κύπριος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του στην Φλώρινα, βρέθηκαν -1,1- γραμμάρια ηρωίνης και -0,9- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Εικόνα
Το είδαμε κι αυτό! Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας θα διαπραγματεύεται με τους αναρχοαυτόνομους των Εξαρχείων. Εύλογα διερωτάται το πανελλήνιο: Τι έχει να διαπραγματευτεί ο κ. Τόσκας; Περισσότερη ή λιγότερη νομιμότητα στα Εξάρχεια; Περισσότερη ή λιγότερη προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των υπολοίπων Ελλήνων έναντι των αναρχικών των Εξαρχείων;

ΔΥΟ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου δύο αθλήτριές του θα συμμετέχουν στην προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών για την περίοδο 2016-2017. Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τα ονόματα των αθλητριών που θα απαρτίζουν την Εθνική Ελλάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και μέσα σε αυτά είναι η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Θάλεια Κορδούτη, αθλήτριες των ΣΑΡΙΣΩΝ.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από το απόγευμα της Κυριακής 07-08-2016 με κύρια χαρακτηριστικά βροχές και καταιγίδες

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Η ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗΣ

Εικόνα
Με τη συμμετοχή αρκετών κατοίκων της Φλώρινας πραγματοποιήθηκε σήμερα η αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των 15 απαγχονισθέντων από τα Γερμανικά Στρατεύματα στη Κλαδοράχη το 1943. Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε ομιλία από το μέλος του Δ.Σ. του Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" κ.Πέτρο Γώγο.  

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ- ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Εικόνα
Ευρεία σύσκεψη για τα Κέντρα Αποκατάστασης – Αποθεραπείας του Αμυνταίου και του Άργους Ορεστικού πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας, με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρου Γιαννακίδη.Συμμετείχαν ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος, οι Δήμαρχοι Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης και Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, οι Διοικητές των νοσοκομείων Φλώρινας και Καστοριάς, οι δύο Φυσίατροι των Κέντρων, εκ των οποίων ο ένας προσλήφθηκε πρόσφατα για τo Κέντρο του Αμυνταίου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.