Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 13, 2016

ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ"

Εικόνα
Το 6o Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και η υπεύθυνη εικαστικός Άννα Γαζέα δίνουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές που ξεχώρισαν με τις ζωγραφιές τους και βραβεύτηκαν. Το σχολείο συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η Αίγυπτος μέσα από τα μάτια των παιδιών». Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα γνωστοποίησε την προκήρυξη από το Εθνικό Κέντρο Επιμόρφωσης του Παιδιού του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Εικόνα

ΣΥΛΛΗΨΗ 50ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

Εικόνα
Ένας 50 χρονος ημεδαπός για κλοπή συνελήφθη στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας. Ο προαναφερόμενος προχθές (14-03-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, εκμεταλλευόμενος την απουσία 55χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη καταστήματος στην Πτολεμαΐδα, εισήλθε εντός του καταστήματος και αφαίρεσε δυο φιάλες υγραερίου.Ανωτέρω φιάλες αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Συνέχεια στις Καλές Εμφανίσεις Θέλει ο Αμύντας Αμυνταίου

Εικόνα
Ο Αμύντας Αμυνταίου φιλοξενεί το Σάββατο (19/3) στις 18:00, τον Θησέα Λεχόβου στο ΔΑΚ Αμυνταίου , για την 13η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β Εθνικής.Οι παίκτες του Μάκη Κιοσέ μετά την σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση επι της Καστοριάς με 27-30, απέδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, γι΄ αυτό θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις με μια ακόμα νίκη, που θα τους διατηρήσει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

6o ετήσιο event προσφορών AUTOGS AE - 10 χρόνια Feral

Εικόνα
Σάββατο 9 Απριλίου 2016 εώς Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 Ώρες 9πμ-6μμ Σας περιμένουμε και φέτος στο καθιερωμένο πλέον event της εταιρείας μας που έχει ως στόχο του την πλήρη ενημέρωση σας για όλα τα νέα της αγοράς αλλά και τις πλέον συμφέρουσες αγορές σας από το κατάστημά μας σχεδόν σε τιμές κόστους που πλέον ξέρετε ότι βρίσκετε μόνο μια φορά το χρόνο στην εταιρεία μας.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ: ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Εικόνα
Το τελευταίο διάστημα ο Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ» έδωσε στη δημοσιότητα τεκμηριωμένα στοιχεία που αφορούν στις απώλειες πόρων του ΕΣΠΑ από τις απεντάξεις έργων στην Περιφέρειά μας (Κωδικός MIS και ημερομηνία απένταξης, σε κάθε αναφορά έργου) που προέρχονταν από την επίσημη βάση δεδομένων του Υπουργείου Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ (ΟΠΣ).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με ομιλίες  από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις των σπουδαστών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, ΤΕΕ και ΤΕΕ Ο.Α.Ε.Δ. και προσκύνημα των προτομών των Εθνικών Αγωνιστών και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές/-τριες των Σχολείων, προσκόπους και ελληνίδες οδηγούς, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, ξεκινάνε την Πέμπτη 24 Μαρτίου οι εκδηλώσεις στην Π.Ε. Φλώρινας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του 1821.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  18:00.

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει πως ο ΟΑΕΔ εγκαινιάζει μια νέα διαδικασία αναζήτησης και επιλογής υποψηφίων για πρόσληψη ανέργων από τις επιχειρήσεις.Η άμεση σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας, οδηγεί τον ΟΑΕΔ, στην εφαρμογή μίας καινούργιας τακτικής όσον αφορά στην επιλογή των υποψηφίων για πρόσληψη ανέργων από τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες, με τους δεύτερους να έχουν από την επόμενη εβδομάδα, πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ανέργων, με βάση την επαγγελματική ειδικότητά τους και την περιοχή στην οποία διαμένουν, στην εργασιακή εμπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις δεξιότητες του ανέργου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  14:00 στο Γραφείο του Δημάρχου.

ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΜΕΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με ένα και μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στο Πέρασμα.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κας Μούσιου-Μυλωνά Όλγας και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με δεκαπέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Καλούνται οι εκπρόσωποι φορέων (συλλόγων, εθελοντικών οργανώσεων-ομάδων) όπως επίσης και εθελοντές πολίτες του Δήμου Αμυνταίου να παρευρεθούν την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, σε σύσκεψη με θέμα το προσφυγικό ζήτημα και τη συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου προσφύγων.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, μετά την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνεδρίασε στην Αθήνα στις 15-03-2016 και αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής έως και τη Δευτέρα 28-03-2016, συνεδρίασε εκτάκτως και επικύρωσε την παραπάνω απόφαση.

ΣΧΕΔΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Σε εφαρμογή του Σχεδίου Φιλοξενίας Προσφύγων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Πρεσπών καλεί όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν σε περίπτωση που από τις περιστάσεις απαιτηθεί φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή του Δήμου Πρεσπών να δηλώσουν την διαθεσιμότητά τους στον Δήμο μέχρι την Παρασκευή 18.3.2016.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΥΨΕΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτ.Μακεδονίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους ότι συνεχίζονται οι δράσεις ‘’αντικατάσταση κυψελών’’ και ‘’οικονομική στήριξη’’ στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ‘’βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μέλισσας 2016’’.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης κατέθεσε την παρακάτω Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη, σχετικά με το ενεργειακό μέλλον του ν. Φλώρινας. Αναμένουμε να λάβουμε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής παρουσία του αρμόδιου υπουργού για την οποία θα ενημερωθείτε με σχετικό Δελτίο Τύπου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στις 29 Μαρτίου ξεκινάει το Πρωτάθλημα Στίβου μαθητών-μαθητριών ΛΥΚΕΙΩΝ Φλώρινας. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:00 στο Δ.Α.Κ. Φλώρινας.

4η συνάντηση γευσιγνωσίας της Ακαδημίας Οίνου του «Αριστοτέλη»

Εικόνα
Υποδεχόμαστε το Κτήμα Claudia Papayianni (Κλαούντια Παπαγιάννη) και μαγειρεύει για μας, ο Chef, Νίκος Κοντοσώρος!Το Σάββατο στις 19 Μαρτίου 2016 στις 7 μ.μ. στον «Αριστοτέλη»: • υποδεχόμαστε το Κτήμα Claudia Papayianni (Κλαούντια Παπαγιάννη) από τη Χαλκιδική. • δοκιμάζουμε τρία μοναδικά κρασιά του: • Αλεξάνδρα (Λευκός ξηρός, 2015, Μαλαγουζιά 100%) • Εξ’ Αρνών Λευκός (Λευκός ξηρός, 2015, Ασύρτικο 50% και Sauvignon Blanc 50%)

ΜΕ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΒΙΓΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΝΥΜΦΑΙΟΥ

Εικόνα
Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βίγλας από το 7ο έως το 22ο χιλιόμετρο και στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας -Νυμφαίου. Η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Φλώρινας, να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες και να φέρουν τα χειμερινά λάστιχα στα οχήματα τους για τη μετακίνηση τους στα ορεινά δίκτυα της περιοχής.

233 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Διακόσια τριάντα τρία  άτομα συνελήφθησαν το μήνα Φεβρουάριο από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας. 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

Εικόνα
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της Νεφρικής Νόσου στα παιδιά » πραγματοποιεί  η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Φλώρινας και το Σωματείο Νεφροπαθών Φλώρινας το Σάββατο 19/3/2016 στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Λύγκος», στις 18.00.Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της 11ης Παγκόσμιας ημέρας νεφρού, που από το 2006 καθιερώθηκε να εορτάζεται την 2η Πέμπτη κάθε Μαρτίου, και φέτος το σύνθημα της είναι «Δράσε νωρίς για να προλάβεις» και είναι αφιερωμένη στα παιδιά.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ∆Ο 2015-2020» ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Ημερίδα με θέμα «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ∆Ο 2015-2020» διοργανώνει τη Κυριακή 20 Μαρτίου στο Αμύνταιο διοργανώνουν η περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, ο ∆ήμος Αμυνταίου, ο αγροτικός συνεταιρισμός ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου (α.ς.ε.π.α) και η εφημερίδα agrenda.

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΑΝΑΦΟΡΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 1. Του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Φλώρινας 2. Του Συλλόγου Ορειβατών Χιονοδρόμων (ΣΟΧ) Φλώρινας 3. Του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας (ΦΟΟΦ) 4. Του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας (ΑΟΦ) 5. Της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Παράρτημα Φλώρινας) 6. Των ανένταχτων – ανεξαρτήτων ορειβατών – πεζοπόρων Φλώρινας Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στις προθέσεις της Δ/νσης Δασών Φλώρινας είναι η δραματική μείωση της έκτασης του Καταφύγιου Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) Φλώρινας, η οποία μάλιστα έχει δρομολογηθεί με την από 15.1.2016 εισήγηση – αναφορά της, που τελικά θα πρέπει και να την εγκρίνετε ή απορρίψετε.

ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εικόνα
Την επικύρωση της λειτουργίας της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, σε συνέχεια της ένταξής της στο μηχανογραφικό δελτίο, ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 15ης Μαρτίου, εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, βάζοντας τέλος σε όλα τα σενάρια σχετικά με τη λειτουργία της Σχολής.«Κλείνει σήμερα με την υπογραφή της εισηγητικής έκθεσης που υπέβαλε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προς τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Τόσκα, ένας κύκλος μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε με το που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για μια σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με την εκπαιδευτική δομή στα Βίλια Αττικής.

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, και ώρα 9.00 μ.μ. θα γίνει η πρώτη συνάντηση όσων εκδήλωσαν την επιθυμία συμμετοχής στη νέα μικτή χορωδία του συλλόγου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΟΣΕΡΒΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας συνεχίζοντας την προσπάθεια στήριξης της επιχειρηματικότητας συμμετέχει στο πρώτο Ελληνοσερβικό φόρουμ που θα διεξαχθεί στις 17 & 18 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη. Η αποστολή του Επιμελητηρίου αποτελείται από είκοσι Επιχειρηματίες όλων των ειδικοτήτων.

ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Αυτή την εβδομάδα θα προβληθεί η ταινία "ΖΩΟΥΠΟΛΗ" για τους μικρούς μας φίλους και η ταινία "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" που έλαβε 3 ΟΣΚΑΡ: Α' ανδρικού ρόλου, σκηνοθεσίας και φωτογραφίας! ΖΩΟΥΠΟΛΗ (ZOOTROPOLIS) ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3: 17.00 & 19.00 ΚΥΡΙΑΚΗ 20/3: 17.30 ΤΡΙΤΗ 22/3: 18.00 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

10ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΡΑΜΠΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ανοίγουν τα… σακούλια στην τιτανομαχία των λέξεων

Εικόνα
Δέκα χρόνια ιστορίας κλείνει φέτος το Τουρνουά Σκραμπλ Θεσσαλονίκης, η πιο δημοφιλής και πολυπληθέστερη διοργάνωση λεξιγνωσίας στην Ελλάδα.Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ), σας προσκαλεί το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στη Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Café RoofGarden), η οποία έχει μετατραπεί σε… «στίβο μάχης» για να υποδεχθεί το 10ο Τουρνουά Σκραμπλ Θεσσαλονίκης.

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΟΣ

Εικόνα
Στην Φλώρινα θα βρίσκεται από σήμερα το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Αντώνης Αντωνακάκος.

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΛΗΨΗ 45 ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΚΔΜ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι τo ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 45 (σαράντα πέντε) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Κλάδων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 4:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει  στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης).

ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΕΣ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΧΡΥΣΟ Η ΦΩΤΙΑΔΟΥ-ΧΑΛΚΙΝΟ Ο ΕΛΣΑΜΙ

Εικόνα
Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις έκαναν οι ΣΑΡΙΣΕΣ στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βορείου Ελλάδας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο 12-13/3/16.Η ομάδα της Φλώρινας πήρε μέρος στους αγώνες με 10 αθλητές/τριες, οι οποίοι έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό αντιμετωπίζοντας αθλητές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πέρασμα Φλώρινας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 14:00 στο Γραφείο του Δημάρχου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με θέμα "Κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία από τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα" κατέθεσαν 38 βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής της Φλώρινας.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ

Εικόνα
Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την 3714/110476/04-09-2014 ΥΑ περί ‘Αναδιάρθρωση και Μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα’, καθορίζεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2016-2017, από 15/03/2016 μέχρι την 15/05/2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΑΕΕ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με Θέμα: Επαναφορά της ρύθμισης του Ν.4331/2015 για συμψηφισμό των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ με ποσό από τη σύνταξη κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (Ε.Κ.Ε.) 2015-2019 ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ TAP

Εικόνα
Σε συνέχεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεοδώρου Καρυπίδη στο Γραφείο του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, κατά την οποία διευθετήθηκαν τα βασικά πεδία συμβολής του TAP σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), η διαδικασία υποβολής και έγκρισης των έργων/ενεργειών, καθώς και τα κριτήρια κατανομής του ποσού των 32,0 εκατ. € μεταξύ των Περιφερειών, οργανώθηκε συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα την αρχική εξειδίκευση των προτάσεων που θα υποβληθούν.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Παραχωρήθηκε στον Δήμο Φλώρινας η χρήση του κτιρίου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Τρίτη 01 Μαρτίου 2016 σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου που δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (6ΥΚ34653ΠΓ-ΒΓ7).Η συγκεκριμένη παραχώρηση έγινε μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Φλώρινας και του Δημάρχου κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, προκειμένου στους χώρους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να στεγαστείτο Εργαστήριο Ειδικών Επαγγελμάτων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Φλώρινας.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Επιστολή προς τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη  με θέμα: Παρέμβαση της ΔΕΗ Α.Ε για ενίσχυση των δομών υγείας στη Δυτική Μακεδονία απέστειλε το Δ.Σ. του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ερώτηση προς Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με Θέμα: Βιωσιμότητα και εύρυθμη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς παρέκκλισης σύμφωνα με τους νέους περιβαλλοντικούς όρους που απορρέουν από τις καινούριες Ευρωπαϊκές οδηγίες.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ -ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Εικόνα
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Προσφυγικό την περασμένη Παρασκευή, κατέθεσε σε υπόμνημα τις ολοκληρωμένες θέσεις τις του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ε.Α.Σ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 2015

Εικόνα
H Διεύθυνση Οικονομικών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (Α.Σ.Ε.Π.Α) ενημερώνει τους Αγρότες του ειδικού καθεστώτος περιοχής Αμυνταίου ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής τιμολογίων για την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών 2015.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με Θέμα: Στα όρια της κατάρρευσης η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Φλώρινας κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠΑ κα.ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Εικόνα
H πρόεδρος της ΟΠ Οπωροκηπευτικών του ΑΣΕΠΑ Διαμαντούλα Κρητικού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εκπροσώπηση των παραγωγών σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκό, δήλωσε τα εξής: Είναι γεγονός ότι μετά την εφαρμογή του Ν. 4015/2011 και την υποχρεωτική μετατροπή ή διάλυση των ενώσεων, και λόγω της υπολειτουργίας της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο αγροτικός χώρος έμεινε χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση. Πλέον τα θεσμικά, φορολογικά, τραπεζικά, αλλά και τα θέματα της ΚΑΠ συζητιούνται και προτείνονται, και πολλές φορές παίρνονται αποφάσεις μετά την πίεση των κινητοποιήσεων και την παρουσία των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Εργασίας ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουν παρθεί αποφάσεις και έχουν υλοποιηθεί σε ουσιώδη θέματα που αφορούν την παραγωγή, την μεταποίηση αλλά και την εμπορία των αγροτικών προϊόντων, ενώ σε κάποιες άλλες, οι αποφάσεις μετατρέπονται σε υποσχέσ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ DETROP 2016

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας συγχαίρει τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην 25η Detrop 2016 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα την εταιρεία ‘’Αλλοτινά’’ που απέσπασε το 1ο Βραβείο Καινοτομίας στην κατηγορία παραδοσιακά προϊόντα, με την σαλιγκαρόπιτα, βότανα και βασιλικά μανιτάρια. Επίσης, βραβείο απέσπασε η εταιρεία Αφοί Α. Ναουμίδη Ο.Ε. ως καινοτόμος επιχείρηση με τα προϊόντα που παρουσίασε (πιπερόμελο).

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΜΠΕΛΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016

Εικόνα
Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι: Σύμφωνα με την υπ΄αρίθμ. 1012/21063/18-02-2016 ΥΑ του ΥΠΠΑΤ «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (Ε.Κ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Κ) αριθ. 2015/561, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2016», οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να φυτεύσουν αμπέλι με οινοποιήσιμες ποικιλίες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις τη χρονική περίοδο από 1 Μαρτίου έως 15 Απριλίου 2016 ψηφιακά στην Υπηρεσία Συμπλήρωσης Αίτησης Δικαιωμάτων Φύτευσης στην σελίδα www.minagric.gr (Ψηφιακές Υπηρεσίας » Αίτηση αδειών Φύτευσης αμπέλου) του ΥΠΠΑΤ.