Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Το ρητό λέει πως «όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» και ακριβώς αυτό χαρακτηρίζει την εθελόντρια του "ΜΠΟΡΟΥΜΕ", Φανή Μοτεσνίτσα, που εδώ και 2 χρόνια ζει στη Μεγάλη Βρετανία. Η απόσταση δεν έχει σταθεί ανασχετικός παράγοντας στο να συνεχίσει να υποστηρίζει την προσπάθεια του ΜΠΟΡΟΥΜΕ και να προσφέρει διαρκώς την εθελοντική της βοήθεια με ποικίλους τρόπους προς την ομάδα. Ένας από αυτούς ήταν και η εφαρμογή της ιδέας του ΜΠΟΡΟΥΜΕ στην χώρα στην οποία ζει και εργάζεται.

Στην πόλη Portsmouth έχει την έδρα του το ελληνικό on-line κατάστημα Hellenic Grocery, το οποίο προωθεί ελληνικά προϊόντα σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Το μότο του ΜΠΟΡΟΥΜΕ «καμία μερίδα φαγητού χαμένη», βρήκε γόνιμο έδαφος και εκεί. Τα προϊόντα που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους και δεν μπορούν να προωθηθούν σε πελάτες, προσφέρθηκαν στο λεγόμενο Food Cycle της πόλης. Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα που μαγειρεύει και παρέχει γεύματα στους άστεγους και απόρους του Portsmouth. Αναψυκτικά, μπισκότα, κουραμπιέδες, λάδι, ελιές, φέτα και άλλα ελληνικά προϊόντα αντί να βρεθούν στα σκουπίδια βρέθηκαν στο τραπέζι συνανθρώπων μας, που εντυπωσιάστηκαν από τη διαφορετικότητα των γεύσεων. Οι υπεύθυνοι της Μη κυβερνητικής Οργάνωσης δηλώνουν πολύ χαρούμενοι που το μήνυμα του ΜΠΟΡΟΥΜΕ κατάφερε να ταξιδέψει και να ακουστεί και στη Μεγάλη Βρετανία και να μέσω της εθελόντριας μας να βρει άμεση εφαρμογή 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)